Händer som viftar med studentmössor

Student på Bråvallagymnasiet

Här hittar du information inför årets viktigaste dag för våra kära år 3-elever.

Tid

Bråvallagymnasiets utspring kommer att ske fredagen den 16 juni kl 13.00. Det är viktigt att vara i god tid och om du inte måste använda bilen så ser vi gärna att du använder dig av kollektivtrafiken denna dag då det kan bli köbildning.

Plats

Då vi har många elever som tar studenten så har vi beslutat att vi kommer att ha vårt utspring mot flygfältet mellan Viggengatan 5 (se karta) och Viggengatan 9.

Parkering

Det kommer att finnas parkering på flygfältet. Följ skyltar och anvisningar från personal. Infarten kommer att vara från Tråbrunna-rondellen.

Studentflak

En del av våra klasser kommer att åka studentflak efter utspringet, för dessa transporter kommer det att finnas en speciell parkering. Vi skulle rekommendera dessa att komma i god tid så ni hinner parkera på anvisad yta. På Norrköpings kommuns webbplats hittar du även blanketter som behövs för att få åka.

Läs mer på Norrköpings Kommuns webbplats om studentflak

Läs mer på Transportstyrelsens webbplats om vad som gäller för studentflak

Viktigt att tänka på

  • Innanför utspringsområdet är det förbjudet att filma med hjälp av drönare.
  • Det är förbjudet att använda konfetti som innehåller plast utomhus.
  • Det är förbjudet att ta med sig brandsläckare, mat (till exempel ketchup, senap, mjöl med mera), samt färgad dryck innanför ”utspringsområdet” det vill säga avspärrningen.
  • Det är en glädjens dag så respektera våra regler för allas skull!
  • KOM I TID, DET KAN BLI KÖBILDNING PÅ FINSPÅNGSVÄGEN! TIPS: åk via 51:an och Eriksbergsrondellen.