En glad kille sitter i en lastbilshytt.

Fordon och transport

Välj mellan fyra olika inriktningar. Oavsett om du vill jobba som lastbilschaufför eller mekaniker så har vi utbildningen för dig.

Fordon- och transportprogrammets inriktningar

På Fordon- och transportprogrammet på Bråvallagymnasiet har vi en lång erfarenhet av att utbilda. Som elev får du en bra grund att stå på efter din gymnasieexamen. Under år 1 får du grundläggande kunskaper inom fordonsteknik och en god chans att prova på alla våra inriktningar. Till år 2 väljer du sedan den inriktning som du vill specialisera dig mot.

Våra valbara inriktningar är Karosseri och lackering, Lastbil och mobila maskiner, Transport samt Personbil.

Här får du kunskaper i lackering av fordon och diagnostik och reparation av karosserier. Inriktningen kan leda till arbete som billackerare eller bilskadereparatör.

Poängplaner

Poängplan för Karosseri Pdf, 640.9 kB.

Poängplan för Lackering Pdf, 741.9 kB.

Inriktningen som ger dig kunskap inom diagnostik, reparation och service av tunga fordon och mobila maskiner. Det är en bransch som är i stora behov av arbetskraft, vilket ger goda möjligheter till jobb efter utbildningen.

Poängplaner

Poängplan för LMA lastbil Pdf, 748.7 kB.

Poängplan för LMA maskin Pdf, 748.7 kB.

Inriktningen ger kunskaper inom trafikkunskap, transportsystem och logistik och kan leda till arbete som yrkesförare.

Poängplan

Poängplan för Transport Pdf, 636.1 kB.

Här får du kunskaper inom diagnostik, reparation och service av lätta fordon. Inriktningen leder till arbete som personbilsmekaniker efter avslutad gymnasieexamen.

Poängplan

Poängplan för Personbil Pdf, 646.3 kB.

Samarbete med branschen

Vi har ett bra samarbete med motorbranschen som säkerställer att du får en APL, arbetsplatsförlagt lärande, med kvalitet. Under APL-perioderna knyter du kontakter som kan ge goda möjligheter till jobb efter studenten.

Grundläggande behörighet

På Fordons- och transportprogrammet på Bråvallagymnasiet finns det möjlighet till fortsatta studier på yrkeshögskola och att skaffa dig behörighet till högskolan, oavsett vilken inriktning du väljer.

Certifiering inom Motorbranschcollege

Fordonsprogrammet på Bråvallagymnasiet är som enda fordonsutbildningen i Norrköping certifierade inom Motorbranschcollege.

Läs mer om Motorbranschcollege här.

Jörgen Strömberg, rektor

jorgen.stromberg@norrkoping.se

073-020 20 33

Stefan Persson, lagledare årskurs 2 och 3

stefan2.persson@norrkoping.se

072-584 34 08

Anders Berglund, lagledare årskurs 1

anders.berglund@norrkoping.se

072-539 62 11