Ung kille med spikpistol sätter panel.

Lärling – Bygg- och anläggningsprogrammet

Vill du jobba med husbyggnationer, anläggningar under och ovan jord eller kanske som målare? Då är det här utbildningen för dig.

Student

Läs Bygg- och anläggningsprogrammet som lärling

Från och med hösten 2023 erbjuder Bråvallagymnasiet möjligheten att läsa Bygg- och anläggningsprogrammet som lärling.

Lärlingsutbildningen finns idag på Norrköpings Lärlingsgymnasium men flyttar till Bråvallagymnasiet med start fr¨ån hösten 2023. Det innebär att det kommer vara möjligt att läsa Bygg- och anläggning (inriktning Husbyggnad och inriktning Måleri) både som skolförlagd utbildning eller som lärlingsutbildning på Bråvallagymnasiet.

På utbildningen får du lära dig hur du ska tänka när du lägger ut och vibrerar betong så att betongkonstruktionen får rätt kvalitet. Den smartaste metoden för att återfylla ett fjärrvärmeschakt i ett bostadsområde. Vilken kulör du ska välja på väggarna för att förvandla ett vardagsrum från trist till trivsamt. Sådant kan du inte läsa dig till i en bok. Det måste du uppleva. I verkligheten, på en riktig arbetsplats. Det får du göra på Bygg- och anläggningsprogrammet.

Våra inriktningar

Husbyggnad

Det här är inriktningen för dig som vill jobba med alltifrån att renovera verandan på en gammal skärgårdsvilla till armering av betongelement vid bygget av ett 25-våningshus. Du får yrkeskunskaper så att du efter utbildningen kan jobba som bland annat träarbetare, armerare, betongarbetare, murare eller plattsättare.

Måleri

Det här är inriktningen för dig som vill jobba med alltifrån att liva upp fasadfärgen på en gammal kontorsbyggnad till att tapetsera nybyggda lägenheter. Du lär dig bland annat att spackla, måla och hänga tapet för att skapa trivsamma miljöer. Efter utbildningen kan du arbeta som målare.

Niclas Malmqvist, APL-koordinator 

niclas.malmqvist@norrkoping.se

076-644 33 61