En glad tjej som ler.

Teknikcollege

Siktet inställt på en utbildning som är formad efter exakt de behov som företagen har? Välj att gå vårt teknikcollege – en kvalitetstämplad utbildning med innehåll som industrin kommer ropa efter framöver.

Teknikcollege är en kvalitetsstämpel på utbildningar. Här samarbetar Norrköpings kommun med utbildningssamordnare och företag för att öka kvaliteten på tekniskt inriktade utbildningar så att de passar industrins behov i framtiden. Detta skapar en attraktiv utbildning som kan leda till jobb direkt efter studenten eller en bra grund till fortsatta studier.

På Bråvallagymnasiet kan du läsa Teknikcollege via Industritekniska programmet eller El- och energiprogrammet.

Företagen vi samarbetar med är BillerudKorsnäs, Fiskeby Board, Holmen Paper, Fitesa, Skill, JohSjö-gruppen, Landegrens LegoMek, Nordenbergs Mekaniska Verkstad och Merx.

Student

Yrkesambassadörsbank som hjälper dig välja utbildning och yrke

Industridag Östergötland har byggt upp en yrkesambassadörsbank för dig som ska välja utbildning och yrke. Här kan du läsa mer och lyssna på unga tjejer och killar som trivs med sina yrkesval. Kanske kan du få en hel del bra tips inför ditt gymnasieval och framtida yrkesval.

Yrkesambassadörer är ett samarbete mellan Teknikcollege Östergötland, Industrikompetens, Industridag Östergötland samt industri- och teknikföretag i Östergötland med stöd av Skolverket.

Läs mer Yrkesambassadörsbanken.