En elev skruvar åt vattenrör till element.

Lärling – VVS- och fastighetsprogrammet

Vill du jobba med VVS-teknik under och efter din utbildning? Då är det här utbildningen för dig.

Student

Läs VVS- och fastighetprogrammet som lärling

Från och med hösten 2023 erbjuder Bråvallagymnasiet möjligheten att läsa VVS- och fastighetsprogrammet som lärling.

Lärlingsutbildningen finns idag på Norrköpings Lärlingsgymnasium men flyttar till Bråvallagymnasiet med start fr¨ån hösten 2023. Det innebär att det kommer vara möjligt att läsa VVS- och fastighet både som skolförlagd utbildning eller som lärlingsutbildning på Bråvallagymnasiet.

På utbildningen får du lära dig hur du effektivt samordnar åtgärderna efter att det skett en vattenskada i en butikslokal. Eller hur du på bästa sätt får till vinklarna när du bygger ett nytt avlopps-system i ett hyreshus. Detta får du lära dig ute på en riktigt arbetsplats. Efter utbildningen på VVS- och fastighetsprogrammet har du en bred utbildning i bagaget och den kompetens som behövs ute på arbetsmarknaden.

Inriktning VVS-teknik

Det här är inriktningen för dig som vill jobba med alltifrån att läsa ritningar och hantera datorprogram för värme- och kylanläggningar till att installera toaletter och duschar i badrum.

Du får lära dig entreprenadteknik, VVS‑svetsteknik, värmeteknik och sanitetsteknik, och efter examen är du VVS‑tekniker och kan jobba som VVS‑montör eller VVS‑installatör.

Poängplan för VVS- och fastighetsprogrammet

Läs poängplanen för VVS- och fastighetsprogrammet Pdf, 655.7 kB.

Niclas "Kula"Malmqvist, APL-koordinator

niclas.malmqvist@norrkoping.se

076-644 33 61

Patrick "Svesse" Svensson, APL-koordinator

patrick.svensson@norrkoping.se

070-594 86 22