Varför Bråvallagymnasiet?

Bråvallagymnasiet passar dig som gillar teknik och praktisk problemlösning. Vi erbjuder alla inriktningar inom alla program och det gör oss till Norrköpings bredaste yrkesgymnasium.

Det här får du på Bråvalla

Hos oss får du en yrkesexamen och en riktigt bra möjlighet till framtida anställning. Alla våra inriktningar är framtagna i nära samarbete med lokala företag och branscher.

APL, eller praktik som det också kallas, är en viktig del av utbildningen. Alla våra program har egna APL-samordnare som säkerställer att du får en praktik med kvalitet. Under år 3 finns även möjlighet till utlandspraktik genom vårt samarbete inom Erasmus-projektet.

Våra nationella program är:

  • Bygg och anläggning
  • Bygg- och anläggning - Lärling
  • El- och energi
  • Fordon och transport
  • Industriteknik
  • VVS och fastighet
  • VVS och fastighet - Lärling

På Bråvalla finns också anpassad gymnasieskola och introduktionsprogram.

Läs mer om våra utbildningar

Bråvalla är den enda skolan i Norrköping som erbjuder alla inriktningar på alla program. Det gör oss till Norrköpings bredaste yrkesgymnasium. Här får du prova alla inriktningar första året innan du väljer i år 2.

Vi har ett bra samarbete med våra lokala företag och det ger både jobb, praktik och spännande karriärmöjligheter. Elever som gått våra utbildningar är mycket efterfrågade hos företagen och nästan alla våra elever får jobb direkt efter skolan.

På våra nästan 29 000 kvadratmeter undervisningsyta får du utvecklas och lära dig ett yrke. Våra lokaler är utrustade med den senaste tekniken.

Personalen som arbetar på Bråvallagymnasiet har tillsammans mer än 50 års erfarenhet av yrkesutbildningar. Våra lärare är och har varit yrkesverksamma i branschen. Tillsammans jobbar vi hårt för att du ska få en bra och trygg studietid. Våra elever ger skolan höga betyg i trivselenkäter, vilket är ett fint kvitto.

Du har möjlighet att läsa som lärling på Byggprogrammets alla inriktningar. Den möjligheten finns också på VVS- och fastighetsprogrammet, inriktning VVS-teknik och Fastighet. När du läser utbildningen som lärling är du ute på en arbetsplats flera gånger i veckan.

Om du vill har du möjlighet att läsa in grundläggande behörighet för vidare studier på högskolan.

Som elev på Bråvallagymnasiet har du möjlighet att åka med direktbussen som går till skolan varje vardagsmorgon. Bussen avgår från Resecentrum i Norrköping, måndagar kl. 08.45 och kl. 09.00, övriga dagar kl. 07.45 och kl. 08.00.

Om du blir sugen på något under skoldagen finns vårt fik Café Kneg i anslutning till vår matsal. Här kan du hitta toast, smörgåsar och självklart något att dricka, både varmt och kallt.

Prova på-dagar och Drop In på Bråvalla

Välkommen att besöka oss på Prova på-dagar och Drop In! Under de här tillfällena har du möjlighet att ställa dina frågor om utbildningar, prata med elever och lärare och se skolans lokaler.

Datum och tider Prova på

Tisdag 30 januari och torsdag 1 februari klockan 9.00–12.00 på Hangargatan 14

Datum och tider Drop In

Tisdag 16 april klockan 17.00-19.00 på Hangargatan 14

Om gymnasievalet – så ansöker du

Mellan den 15 januari och den 15 februari är ansökningswebben öppen, det är under denna period du gör ditt gymnasieval.

Din ansökan gör du via gymnasiestudera.se. Där kan du också få mer information om viktiga datum, antagning, studieekonomi, studier efter gymnasiet och mycket mer.

Möt våra elever

Är du nyfiken på vad våra elever säger om skolan? Här kan du se filmer där våra elever berättar om skolan.

Vill du ha mer information från oss?

Fyll i en intresseanmälan så kontaktar vi dig