Två glada killar framför ventilationsrör.

VVS och fastighet

Visst låter det bra med en bred utbildning som också ger dig spetskompetens? Bli proffs på fastigheter, ventilation eller VVS.

VVS- och fastighetsprogrammets olika inriktingar

På Bråvallgymnasiets VVS- och fastighetsprogram får du en bred utbildning med många valmöjligheter. Vi erbjuder tre inriktningar; Fastighet, Ventilation och VVS.

Under år 1 får du grundläggande kunskaper inom alla tre områden och sedan väljer du inriktning till år 2. När du har provat på alla tre inriktningar har du goda förutsättningar att göra ett bra val till år 2.

Här får du läsa ämnen såsom elektronik, fastighetsförvaltning och fastighetsservice för byggnader. Fastighetsinriktningen ger eleven en bred kompetens då branschen kräver mer välutbildad personal i takt med att tekniken blir mer och mer avancerad. Utbildningens bredd gör att du efter gymnasieexamen blir eftertraktad på arbetsmarknaden.

Läs mer om att att jobba i fastighetsbranschen

Poängplan

Poängplan för Fastighetsteknik Pdf, 746.4 kB.

Denna inriktning ger dig grundläggande kunskaper inom elektronik, luftbehandling, ventilationsteknik samt injustering av luftflöde. Dagens fastighetsförvaltare kräver effektiv och ekonomisk energiförbrukning.

Poängplan

Poängplan för Ventilation Pdf, 746.1 kB.

På VVS-inriktningen läser du kurser inom entreprenadteknik, VVS-svetsteknik, värmeteknik och sanitetsteknik. Du utbildar dig till VVS-tekniker och kan jobba som VVS-montör eller VVSinstallatör efter gymnasieexamen. I vår VVS-verkstad får du en unik möjlighet att bygga upp ett eget badrum från ritning till färdig produkt. Det gör att du får en bred och djup kunskap i vad yrket kräver.

Poängplan

Poängplan för VVS Pdf, 749.1 kB.

Certifierat VVS-college

VVS- och fastighetsprogrammet på Bråvallagymnasiet är som enda gymnasieskola i Norrköping ett certifierat VVS-college. Det innebär en kvalitetsstämpel från VVS-branschen som garanterar att vi erbjuder en försklassig utbildning.

Läs mer på VVS-branschens yrkesnämnds webbplats

Grundläggande högskolebehörighet och APL

Alla våra elever har möjlighet att skaffa sig grundläggande högskolebehörighet vilket öppnar dörrarna för vidare studier på högskola.

En stor del av utbildningen under år 2 och 3 genomförs genom APL (arbetsplatsförlagt lärande) ute på företag. Dessa perioder ger dig som elev en bra möjlighet att utvecklas ytterligare och knyta viktiga kontakter för framtiden.